Hermitage Amsterdam, Amsterdam, Nederland.

Ik bezoek voor de tweede keer dit jaar de Hermitage in Amsterdam want daar is de unieke kans om kunst uit een privécollectie te kunnen bewonderen. De tentoonstelling ‘Rembrandt & tijdgenoten’ toont 35 schilderijen uit The Leiden Collection, een bijzondere privécollectie uit New York. De collectie is in 2003 opgericht door de Amerikaanse verzamelaars Dr. Thomas S. Kaplan en zijn vrouw Daphne Recanati Kaplan. Het omvat in totaal ongeveer 250 schilderijen en tekeningen en is een van de grootste en belangrijkste verzamelingen van 17e-eeuwse Nederlandse schilderijen in particuliere handen. Zo’n grote en mooie privécollectie op fietsafstand van mijn huis nodigt uit tot meerdere bezoeken…gelukkig duurt de expositie nog tot 26 augustus!

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *