Wateringen, Nederland

Na de meerdere bezoeken aan verschillende musea in Den Haag over de laatste maand, bezoek ik vandaag de amateur schilder Jan Hilgerson. Nog maar net bekomen van Rembrandts zelfportretten in het Mauritshuis en in Escher in het Paleis, wordt ik nu overdonderd in Jans’ eigen tentoonstelling. De Rembrandtschilderijen van Jan zijn geen exacte kopieën maar ze zijn wel degelijk identiek in compositie en het meest belangrijke: het treffend weergeven van de emotie die Rembrandt zo beroemd maakte. Daarbij kiest hij niet de meest makkelijke schilderijen van Rembrandt; het zijn zowel voorstellingen met tientallen personen op een beperkt vlak als een afbeelding van een persoon op een enorm formaat. Zo schildert hij de beroemde Vaandeldrager na op werkelijke grootte en het resultaat is verbluffend. Mijn weekenden kunnen niet beter zijn nu ik deze laatste maanden van het jaar wordt verwend met artistieke cadeautjes van meerdere grote meesters!

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *