The Queen’s Gallery, Londen, Verenigd Koninkrijk.

Ik breng een weekend door in Engeland en pas bij aankomst in Londen besef ik dat vandaag de Brexit dag is. Onverstoord over mogelijke terugreisproblemen loop ik vanaf mijn hotel in 15 minuten naar The Queen’s Gallery. Deze aanbouw van Buckingham Palace is direct toegankelijk vanaf Buckingham Palace Road en ik meld me bij de receptie. Volgens de website zijn er vandaag twee Rembrandtschilderijen uit de collectie van Elisabeth II te bezichtigen en dat is voor mij uiteraard belangrijk. De koningin heeft zes schilderijen van de meester, maar deze worden niet allemaal continu tentoongesteld. De roulatie van schilderijen is weliswaar op de website zichtbaar, maar als je niet goed oplet, ben je alweer te laat voor een bezoek. Bij de balie vraag ik voor de zekerheid of het schilderij Agatha Bas inderdaad op zaal hangt en het duurt zeker 10 minuten en meerdere suppoosten die worden geraadpleegd voordat men bevestigd antwoord. Iets verontrust maar ook verwachtingsvol koop ik mijn kaartje en haast me naar de zaal waar het prachtige schilderij hangt.

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *