The National Gallery, Londen, Verenigd Koninkrijk.

Alhoewel ik op mijn eerste dag van een weekendtrip Londen al een museum heb bezocht, besluit ik toch voor een tweede bezoek. De National Gallery is ook ’s avonds open en gezien mijn drukke agenda de volgende dag, besluit ik voor een avondbezoek. Het museum ligt aan Trafalgar Square maar de ingang is dit keer vanwege Covid-19 aangepast. Moeiteloos vind ik echter de juiste deur en na de garderobe neem ik de lift omhoog. De zaal met Rembrandtschilderijen is groot en dat geldt ook voor hun collectie. Met zo’n 18 schilderijen is het een waar feest en bij elke trip naar Londen neem ik wel de tijd voor een bezoek. Ook dit keer ben ik niet ontgoocheld want de meeste werken hangen er vandaag, slechts een enkele is uitgeleend. Het enorm grote werk ‘Ruiterportret van Frederick Rihel’ met een hoogte van 294,5 cm en een breedte van 241 cm beslaat de volledige muur. Ik neem mijn tijd bij de bezichtiging van dit imposante schilderij en ook de andere werken krijgen mijn volledige aandacht. Het is al donker als ik veel later het museum verlaat.

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *