Museum Het Rembrandthuis, Amsterdam, Nederland.

Vandaag was de laatste dag van de tentoonstelling Rembrandt’s Social Network ter gelegenheid van het Rembrandtjaar 2019. Het museum heeft altijd een speciale sfeer door de historie die er continu rondwaart. Het voormalige woonhuis van de meester geeft iets extra’s aan de vaste collectie van etsen als je beseft dat ze hier zijn gemaakt door Rembrandt zelf. De tentoonstelling omtrent zijn familie, vrienden en relaties bood echter meer dan de zwart-witte etsen: een aantal prachtige schilderijen vanuit Duitsland en Amerika. Het portret van zijn zoon Titus is daarbij een goed voorbeeld want het is niet alleen prachtig, maar het is in Europa ook nog nooit eerder tentoongesteld. Zo wist het Rembrandthuis wederom een mooie tentoonstelling met enkele verrassende kunstwerken samen te stellen. Met ongeduld wacht ik op de volgende expositie die al op 7 juni begint: Inspired by Rembrandt.

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *