Rijksmuseum, Amsterdam, Nederland

Binnen twee weken nadat ik het Rembrandthuis had bezocht, stond ik alweer in een volgende museum van Rembrandt. Het Rembrandtjaar 2019 bied je vele kansen om zijn prachtige kunstwerken te zien want in Nederland zijn er al zeker zes musea die exposities organiseren. Het grote Rijksmuseum kon natuurlijk niet achterblijven en zette ook de toon met de tentoonstelling Alle Rembrandts. Niet alle Rembrandts uit de hele wereld, zoals ik die probeer te zien in mijn boek, maar wel alle Rembrandts uit de collectie van het Rijksmuseum. Ze hebben de grootste collectie ter wereld, 22 schilderijen in totaal en daarnaast zijn er 60 (!) tekeningen te zien en 300 etsen. Een bijzonder fraaie expositie en ik verbaasde mezelf dat – aan het eindgekomen – ik me met name de tekeningen herinnerde. De 22 schilderijen zijn weliswaar prachtig maar heb ik vele malen eerder gezien omdat ze bijna allemaal in de vaste collectie zitten. De tekeningen worden vanwege hun fragiele staat zeer incidenteel getoond en daarom was ik bijzonder blij dat ik zu nu allemaal heb kunnen bewonderen.

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *