Dulwich Picture Gallery, Londen, Verenigd Koninkrijk.

Mijn tweede dag in Londen gebruik ik voor een bezoek aan de Dulwich Picture Gallery. Het is gelegen in zuid Londen en prima bereikbaar met de trein. Na drie haltes stap ik uit en loop door het groene dorp in 15 minuten naar het museum. De Gallery bestaat al sinds 1811 en het gebouw en de inrichting is volkomen in lijn met die lange geschiedenis. Het moderne café aan de overzijde van de tuin is voorzien van veel glas en licht houtwerk en straalt een totaal andere sfeer uit. Ik haast me naar de ingang want de tentoonstelling Rembrandt’s Light is alleen met een tijdslot te bezichtigen en mijn toegangskwartier is al aangebroken. De tentoonstelling brengt vele werken van over de gehele wereld samen in dit kleine Londense museum en ik verwacht er veel van. Helaas zijn er twee schilderijen teruggetrokken, omdat er een poging tot diefstal is geweest. De daders liepen al buiten met de twee schilderijen en hielden de politie op afstand door ze een bijtende stof in de ogen te spuiten. Die verwondingen vielen gelukkig mee en in de consternatie lieten de dieven de schilderijen vallen en renden weg. Ik haast me nu ook maar de andere kant op: naar binnen.

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *