Museum De Lakenhal, Leiden, Nederland.

De tentoonstelling ‘Jonge Rembrandt – Rising Star’ begon al op 2 november en ik keek er lang naar uit. Door allerlei omstandigheden ben ik pas een maand later in staat de trip naar Leiden te maken. Vol verwachting reis ik op een zondagmiddag af naar de Lakenhal waar de nieuwe tentoonstellingsruimte prachtig is ingericht. De samenstelling van tekeningen, etsen en schilderijen uit zijn vroege periode is indrukwekkend. Er is niet alleen een mooie balans in de drie typen kunstwerken, men is er ook in geslaagd om drie schilderijen uit privébezit te bemachtigen. Het geheel is indrukwekkend en als ik na anderhalf uur de zaal verlaat, weet ik dat ik zeer binnenkort nogmaals ga kijken. Het kan nog tot en met 9 februari 2020…

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *