Le trésor de la cathédrale Saint-André, Bordeaux, Frankrijk.

Een onverwachte ontmoeting tijdens mijn zomervakantie in Gironde, Frankrijk tijdens de laatste dagen in Bordeaux stad. Ik wist natuurlijk dat de ‘Christus aan het kruis’ relatief dichtbij was in de kleine kerk Église Saint-Vincent in Le Mas-d’Agenais. De korte rit van iets meer dan een  uur met de auto hoefde ik echter niet te maken want het kunstwerk was uitgeleend (tijdens renovatiewerkzaamheden aan de kerk) aan z’n grotere broer: de kathedraal Saint-André in Bordeaux. Na al mijn reizen en alle belevenissen om een specifiek schilderij te kunnen zien, leek dit een eenvoudige opgave. Te eenvoudig. Ik kon niet geloven dat ik simpelweg de stad in kon lopen, de kathedraal met zijn hoge toren in het vizier houdend en na een kwartier wandelen ongehinderd de aparte ruimte betreden en het schilderij kon bezichtigen. Vergeef mijn pessimisme maar zo verloopt het gewoon niet. Geen fluitjes van een cent, geen kinderspel en zeker geen ‘eitje’. 
Helaas kreeg ik gelijk en moest ik niet allen externe hulp inroepen maar tevens de Goden verzoeken voordat ik dit schilderij kon toevoegen aan mijn lijst. 

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *