The Queen’s Gallery, Londen, Verenigd Koninkrijk.

De tweede reden van mijn bezoek aan Londen is een museum direct naast Buckingham Palace: The Queen’s Gallery. Zoals de naam al doet vermoeden is dit de verzameling kunst van Queen Elisabeth II en momenteel is er een tentoonstelling die een zelfportret van Rembrandt toont. De koninklijke verzameling is niet alleen groot maar ook van uitstekende kwaliteit en niet altijd zichtbaar. De roulerende stukken in het museum dwingen mij tot regelmatige controle van de huidige kunstwerken en deze kans kan ik me niet laten ontglippen. In combinatie met de tentoonstelling in de Dulwich Picture Gallery zorgt dit voor voldoende reden van dit weekendbezoek met bovengemiddeld museumbezoek.

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *