Walker Art Gallery, Liverpool, Verenigd Koninkrijk.

Na mijn bezoek aan Hull in het oosten van Engeland was ik weer teruggekeerd in Liverpool, op zo’n 200 kilometer afstand aan de westkant van het eiland. Mijn bezoek van vandaag aan het tweede schilderij van deze Engelandtrip was veel eenvoudiger: de Walker Art Gallery ligt op 10 minuten lopen van mijn hotel in Dale street. Het museum opent om 10 uur en ik kon dus uitslapen, rustig ontbijten en na een korte wandeling alsnog als een van de eerste gasten naar binnen. Het museum is gehuisvest in een prachtig oud gebouw dat goed past bij de collectie oude meesters. Alhoewel het museum langzamerhand toe is aan een grondige opknapbeurt, geven de uiterst vriendelijke medewerkers (grotendeels vrijwilligers) en de goede collectie het geheel een plezier om een ochtend rond te brengen. De weinige bezoekers waren waarschijnlijk het gevolg van het feit dat het museum pas net was geopend en ik kon ongehinderd direct door naar de zaal waar de Rembrandt hangt. De kleine zaal was verder ook verlaten en ik kon het zelfportret dat hij op jonge leeftijd had gemaakt ongestoord van dichtbij bekijken. Waren de geruchten dat hij dit portret niet zelf heeft geschilderd echt waar of kan je duidelijk de hand van de meester ontdekken? Ongeduldig nam ik nog een stap dichter naar het werk en drukte mijn neus bijna bovenop het doek…
Picture

Rembrandt Harmensz. van Rijn, Portrait of the Artist as a Young Man, 1629-1631, oil on panel, 69,7 x 57 cm, Walker Art Gallery, Liverpool, UK.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *