The National Gallery, Londen, Verenigd Koninkrijk.

Het lange weekend Parijs ligt nog maar twee maanden achter me en de foto’s zijn zelfs nog niet geordend of gepubliceerd. Toch vertrek ik alweer voor een nieuw lang weekend, volgestopt met museumbezoeken. Dit keer vlieg ik naar Londen en op de dag van aankomst ga ik direct door naar The National Gallery. Dit museum heb ik al vaak bezocht en elk bezoek aan Londen volgt een vervolgbezoek aan de National Gallery. Hun totale collectie is enorm en ook het aantal Rembrandtschilderijen is groot. Ik ontdek dat de standaard zalen waar de Rembrandtschilderijen hangen, worden omgebouwd voor de tentoonstelling Michelangelo & Sebastiano. Dat betekent dat niet alle Rembrandts worden getoond maar de geselecteerde acht schilderijen hangen op een verrassende nieuwe locatie en ik geniet er als vanouds van.

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *