Norton Simon Museum, Pasadena, Californië, Verenigde Staten.

Op deze zonnige zaterdagmorgen rijd ik naar Pasadena ten noorden van Los Angeles. Wanneer ik de stadsgrenzen bereik, wordt duidelijk dat het hier mooier, groener en beter onderhouden is dan de straten van LA. Als ik bij het Norton Simon Museum arriveer, verbaas ik me allereerst over de ligging op een kruising van wegen. Vooraf had ik gelezen dat het museum een grote en uitstekende beeldentuin had en ik vraag me af waar die is verstopt. Zodra ik omhoog het parkeerterrein op rij, merk ik direct dat de achterzijde van het museum geenszins last heeft van de wegen en dat het inderdaad prachtig is gelegen. Ik zal later de geweldige tuin bezoeken maar daarvoor haast ik me naar de zaal met drie Rembrandtschilderijen. Het museum is niet ontzettend groot maar verder stijgt het boven vele andere musea uit. De kwaliteit van het gebouw, zalen en natuurlijk de kunstwerken is uitzonderlijk hoog en ik geniet volop. Met de ook uitstekende audio tour op mijn oren, neem ik plaats voor het prachtige zelfportret van Rembrandt en binnen de kortste keren verlaat ik in gedachten deze prachtige omgeving en duikel terug in de 17-de eeuw…

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *