Los Angeles County Museum of Art, Los Angeles, Verenigde Staten.

Nadat ik ’s ochtends het Hammer Museum heb bezocht, haast ik me ’s middags naar het LACMA. Dit enorme complex ligt aan dezelfde Wilshire Blvd. maar die straat is zo lang dat het me met de auto ongeveer een half uur kost om de afstand te overbruggen. Het LACMA ligt vlakbij mijn hotel dus ik laat mijn huurauto daar achter en wandel de laatste twee blokken en arriveer precies op de afgesproken tijd bij het museum. Bij binnenkomst via de staff entrance beland ik op een plein waar meerdere andere culturele instituten zijn gevestigd, waaronder een theater, bioscoop en diverse restaurants. Bij navraag kom ik tot de conclusie dat ik mijn ingang voorbij ben geschoten en haast me terug naar de security entrance. Daar schrijf ik me in, krijg een badge toegekend en wordt even later opgehaald door de curator. Na de verplichte stop om mijn handen te wassen, arriveren we in de Print Room: de aparte ruimte waar ik de etsen en tekeningen van Rembrandt kan bewonderen. Mijn vriendelijke begeleidster heeft mijn interesse goed ingeschat en begint met twee belangrijke etsen van Rembrandt en Dürer die ik gezien de staat, kwaliteit en omvang inschat op elk een $ 1 miljoen. Ik neem geruime tijd voor mijn bewondering en wanneer ik uiteindelijk aangeef dat ik klaar ben, realiseer ik me dat er nog 3 dozen vol met prints op me wachten. En daarna zijn er in het museum nog drie Rembrandtschilderijen. De krachtige airco beheerst de temperatuur in de enorme Print Room maar ik gloei van deze artistieke vooruitzichten en merk niets van de ijzige koude om me heen.

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *