The Getty Center, Los Angeles, Verenigde Staten.

Het grote, gerenommeerde J. Paul Getty Museum is onderdeel van het Getty Center in Los Angeles en ligt bovenop een berg even buiten de stad. Aangezien ik een afspraak heb in het Prentenkabinet mag ik via de personeelsingang mijn auto omhoog rijden en parkeren in de ondergrondse garage. Het is een verrassend lange rit naar boven en eenmaal aangekomen zie ik het geweldige uitzicht over de stad. Het museum is opgedeeld in moderne, witte blokken die goed zijn ingedeeld en van alle gemakken voorzien. Het totaal aan ruimte en gebouwen doen denken aan een universiteitscampus en gecombineerd met prachtige tuinen en de verbluffende uitzichten is het een genot om rond te lopen. De afspraak in het Prentenkabinet is uitermate aangenaam, niet alleen door de prachtige werken maar ook door het plezierige ontvangst en de fijne begeleiding. Na twee uur neem ik afscheid en ga ik de vijf schilderijen bekijken die allen van geweldige kwaliteit zijn, zowel in fysieke gesteldheid als artistieke uitvoering. Ik ben letterlijk en figuurlijk in de wolken…

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *