Fries Museum, Leeuwarden, Nederland.

Het Fries Museum in Leeuwarden is het eerste museum in Nederland die ter gelegenheid van het Rembrandtjaar 2019 (ter ere van zijn 350ste sterfjaar) een tentoonstelling houdt: Rembrandt & Saskia, liefde in de gouden eeuw. De tentoonstelling focust op de wijze van trouwen in de gouden eeuw en niet zozeer op Saskia die geboren is in Friesland en er ook trouwde met Rembrandt. De entree is imposant, met het schilderij van Saskia uit Kassel uitvergroot over de wand van de drie verdiepingen. Voor de liefhebber van Rembrandtschilderijen is de verre rit toch voordelig want het museum heeft vier schilderijen uit het buitenland gestrikt voor deze tentoonstelling. Kassel levert er twee en uit het Verenigd Koninkrijk komen er ook twee (Dulwich Picture Gallery en de Burrell Collectie). 

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *