Legion of Honor Museum, San Francisco, Verenigde Staten.

Het eerste museum wat ik bezoek in Californië is het Legion of Honor Museum in het uiterste puntje van Lincoln Park aan de westzijde van San Francisco. Uiteraard ligt mijn hotel aan de oostzijde in Nob Hill, de heuvelachtige wijk die me eerder deed besluiten een openbaar vervoer abonnement aan te schaffen. ’s Ochtends loop ik twee blokken naar de halte van de beste busroute en die afstand doet me al hijgen en zweten in de reeds hete zon. Na 40 minuten rijden in de elektrische bus arriveer ik bij het museum en de ligging is fantastisch: op de top van een heuvel met uitzicht op de Golden Gate Bridge. Het museum heeft één Rembrandtschilderij in de collectie en toch kan ik er de hele dag verblijven zonder enige vorm van verveling. ’s Middags heb ik namelijk een afspraak in het Achenbach Foundation for Graphic Arts, het prentenkabinet van dit museum. Daar zal ik naast een groot aantal etsen ook enkele originele tekeningen van Rembrandt gaan bewonderen. Deze zijn ingelijst want het zijn ondanks hun bescheiden afmetingen (ansichtkaart formaat) – net als schilderijen – unieke kunstwerken.

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *