Musée du Louvre, Parijs, Frankrijk.

Mijn laatste dag in dit lange weekend Parijs is gereserveerd voor het Louvre. Zo gigantisch groot dat je er altijd naar terug kunt zonder hetzelfde te zien en vandaag is de toegang gratis (eerste zondag van de maand). De rij is lang en de bewaking extra alert met rondlopende militairen gewapend met machinegeweren. Maar als ik dan eindelijk binnen ben word ik aangenaam verrast met een tentoonstelling waar ook enige Rembrandttekeningen worden getoond samen met een schilderij uit 1639 dat ik nog niet kende: Titia van Uylenburg. De kwaliteit en kwantiteit van de kunstwerken in het Louvre is zo groot dat ik met tegenzin vanavond terug naar huis zal rijden.

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *