Musée Jacquemart-André, Parijs, Frankrijk.

Vandaag is de grote dag: de tentoonstelling Rembrandt Intiem in het Musée Jacquemart-André. Hier zijn niet alleen meerdere werken die ik nog nooit heb gezien uit verschillende musea bijeen. De tentoonstelling herbergt ook het schilderij A Woman at her Toilet (Heroine from the Old Testament) wat ik al maanden aan het achtervolgen ben. Tijdens mijn vakantie in Canada in september 2016 ontbrak dit stuk in het Musée des beaux-arts du Canada in Ottawa. Het was reeds onderweg naar deze tentoonstelling en na maanden van zoeken ga ik het eindelijk zien. In het vervolg op mijn boek Zoektocht in Hartstocht kunt u lezen hoe dat verlopen is.

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *